IMPLEMENTARE PROIECT DESULFURARE

Complexul Energetic Turceni impreuna cu firma austriaca AUSTRIAN ENERGY & ENVIRONMENT & Co.KG au semnat, in februarie 2008, contractul pentru executarea proiectului de reducere a poluarii la termocentrala Turceni, ce presupune montarea a 4 instalatii de desulfurare a gazelor de ardere la grupurile nr. 3, 4, 5 si 6.
Valoarea proiectului este de aproximativ 220 mil. EURO, fondurile necesare fiind asigurate dintr-un imprumut JBIC si din surse proprii. La momentul actual, s-au finalizat lucrarile de constructie a fundatiilor absorberelor pentru grupurile nr. 4 si 5 si se afla intr-un stadiu avansat de finalizare lucrarile de finisare a cladirii electrice, precum si fundatia aferenta instalatiei de preparare a gipsului. In perioada imediat urmatoare, se vor desfasura lucrarile de constructie mecanica a absorberelor propriu-zise nr.4 si 5, lucrari ce se estimeaza ca vor dura cca. 3 luni.
Aceasta investitie va avea ca efect reducerea concentratiei de oxizi de sulf sub 200 mg/Nmc, valoare sub limita admisa de standardele UE, respectiv sub 400 mg/Nmc.
Perioada de desfasurare a proiectului este 2008-2013.
 
Copyright © Complexul Energetic Turceni S.A., 2009
Pagină întreţinută de Departamentul IT&C